GymnastikkensHovedkvarter

14. august 2019, Hvad skal jeg gå til?

Hvem bestemmer?

Når man er lille, er det primært mor og far der bestemmer, hvilken sport man går til. Min mor og far bestemte at jeg skulle gå til dans. Det gjorde jeg fra jeg var 3 år til jeg var 20 år. Jeg spillede også badminton, svømmede, prøvede karate, og jeg spillede musik i en garde. Jeg droppede aldrig helt dansen og musiken, og jeg har efter jeg er blevet voksen og har fået børn, spillet 5 år i orkester, men har droppet dansen, da det ikke er helt det samme uden en dansepartner, og min partner er absolut ikke danser. Tilgengæld har jeg viet mit liv, sammen med min mand til vores børns gymnastik  - hvis vi vil se dem må vi være der hvor de er, og det er i gymnastiksalen.

Min datter var 5 år, hun ville gå til det samme gymnastik som sine kusiner, hun havde ingen anelse om hvad det var for noget gymnastik. Hun havde prøvet, håndbold, fodbold og dans, men det var ikke lige det der fangede. Da sæsonen startede i 2009, var vi for sent ude, og hun kom på venteliste, den var heldigvis ikke så lang og i november havde hun en plads. Der har aldrig været tvivl hos hende om hvad hun ville, heller ikke selv om hun var ufattelig langsom til at lære. Hun er nu trin 6 gymnast og elsker at gå til gymnastik hun træner 18 timer om ugen, selv om det har taget hende 10 år og nå hertil. 

Mn søn startede til fodbold i 2009 4 år gammel, men det var absolut ikke ham, han lå og kigggede på skyer og pillede i græsset, da det blev efterår, skulle han have noget under forboldtrøjen og shortsne, og vi havde købt noget skiundertøj, som vi, som forældre mente han skulle have under, men han var af en anden mening, og lå i 45 min og sprallede mens han råbte, "JEG VIL IKKE HAVE PIGE BUKSER PÅ" - så var det, at vi som forældre blev enige om han hans fodbold karierer var slut. I februar 2010 skulle hans søster til gymnastikweekend i klubben, og han var med for at afleverer, her var der nogle store drenge, som stod i en måtte og lavede baglæns salto - nu var han solgt, det ville han også. Han startede på et børne hold, og kom senere på spring hold og derefter startede han til redskabsgymnastik. 

Min erfaring siger mig, at det er dig som forældre der bestemmer, hvis du taler sporten op, så er det det børnene går til. Min søn er mange gange kommet i midten af en sæson, og sagt nu vil jeg gå til karate, eller noget andet, hvor til jeg har saret, det kan du godt, men du gør sæsonen til gymnastik færdig- Når vi så er nået til den nye sæson og jeg spørger igen, skal du gå til gymnastik?, og han svare ja, hvad skal jeg ellers gå til - så er det klart at jeg ikke siger fodbold, eller karate, for så opfordre jeg ham jo selv til at stoppe. Han har aldrig været sur over gymnastikken, som han var det over fodbolden og tøjet, og det er på trods af at man til idrætsgymnastik har trico og shorts på. Men det er det naturligeste i verden. 

Det er også min erfaring, at havis børn er kede af det når de skal afsted, så er det ikke der, der skal måles om de vil gå til gymnastik, sådan har vi voksne det også selv, hvis vi er kommet hjem efter en lang dag, og skal ud af døren til et eller andet, kender vi det jo godt - det ikke altid vil lige har lyst eller "gider", det vil være rart at side sig på sofaen. Sådan har børnene det også. Vi skal som forældre opfordre dem til at komme afsted. Næ, det er når de går hjem. Har det været dejligt og s fra gymnastik der skal måles på om det er godt og sjovt at være til gymnastik, Hvis de er smilende og glade og synes det har været sjovt når de går hjem, så er det bare at fortsætte til gymnastik, men er de derimod kede af det når de går hjem, og synes det har været en møg træning, og der er talt med træneren på det pågældende hold om gymnastikken, så er det måske ikke gymnastik barnet skal gå til. - Min holdning har dog altid været at man skal gøre sæsonen færdig. 

- lige en sidste ting, jeg var en gang på et træner kursus, hvor der var en underviser der sagde, at alle idrætsforeninger, lige meget hvilken hoved idræt de dyrkede, burde den ene af træningerne om ugen være gymnastik, fordi, det er så vigtigt for børnenes udvikling, har børn gået til gymnastik de første 4-5 år af deres liv, kan de, hvis viljen,og modet er der, vælge lige hvilken sport de vil senere i livet, for så har de styr på deres motorik  og kryds motorik - så et godt sted og starte er gymnastik,  
(C) 2018 Lavet med NemmeHjemmesider.dk

Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk