GymnastikkensHovedkvarter

Frem mod VM 2021, Royal Areana

15. juli 2019/dsw

I 2021 skal Danmark være vært for VM, dette skal foregå i Royal Arena. Det bliver en oplevelse for livet, og jeg skal der ind og se alt det gymnastik, jeg overhoved kan komme afsted med. 

Lige nu er der 26 kvindelige idrætsgymnaster der i juni 2019 er blevet udtaget til en bruttotrup, denne skal til december nedjusteres, formentlig med 8 gymnaster. 

På listen over klubber der har gymnaster med er:

AIG - Aalborg

VIK - Århus

Kronborggymnasterne - Helsingør

Gefion - København NV

Hermes - Frederiksberg

KG66 - Kastrup

GTG - Greve

NG - Nakskov

 

 

 

 


Seriøs og i DX-cel?

Der kommer en tid i en hver gymnasts liv, hvor man bliver bange for et eller andet, eller man smidighedsmæssigt ikke udvilker sig mere. Hvis du når det punkt på trin 5 og 6, er det typisk der hvor man stopper som gymnast, fordi man ikke kommer videre. 

Nogle klubber vælger man at fjerne fokus fra trin og beståelseskonkurrencer, og vælger i stedet at fokusere på invitationskonkurrencer. Det eneste problem er at de fleste af disse konkurrencer ligger i udlandet, og det bliver dyrt, hvis man skal til 4 konkurrencer i udlandet om året. Så er der de klubber, der ikke gør så meget ved det, og bare lader gymnasten smutte, og det er her de ofte skifter til en anden og lettere gymnastikform. Der et er her, nogle klubber er begyndt at tænke i andre baner, og der hvor DX-cel kommer ind i billedet. 

Hvis du er gymnast på trin 5 eller 6 og er blevet bange for fx. baglænsspring, eller er for usmidig i skuldrene, så kan det hvis din klub er med på det, være en mulighed at skifte til DX-cel. Er du trin 5 gymnast skal du køre platin, er du trin 6, så skal du køre Diamant. 

De overordnede krav er:

Platin: 6 A mombenter og 1 B moment, på barre, bom og gulv. 

Diamant :5 A momenter og 2 B momenter på barre bom og gulv.

Men det er kun det overordnede, hvis du vil vide mere, kan du finde mere under fanen Træner og fanen Dommer, for yderligere krav. (disse 2 faner er ikke helt opdateret endnu, men der arbejdes på det.)

Opdateret 22. august 2019
(C) 2018 Lavet med NemmeHjemmesider.dk

Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk